Soms wil je gewoon de lente proeven. Licht, fris en eenvoudig, maar toch vol smaak. Deze vegetarische lentepasta is zo’n gerecht. Snel klaar, boordevol kleur en perfect om samen van te genieten aan tafel — precies waar het bij Spots & Speckles om draait. 🥰
We deelden dit gerecht eerder op Instagram en kregen zoveel enthousiaste reacties dat we het recept met liefde uitschrijven. Ideaal voor een lunch op het terras of een doordeweekse avond waarop je nét dat beetje extra wil.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
-
1 verpakking tortellini met spinazie en ricotta
-
1 courgette
-
1 citroen
-
½ zak diepvrieserwtjes
-
Verse basilicum
-
1 potje Boursin Cuisine Fijne Kruiden
-
Olijfolie, peper, zout, chiliflakes (optioneel)
Zo maak je ‘m
-
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
-
Snijd de courgette in halve maantjes en bak ze in een scheutje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de erwtjes toe en laat ze kort meebakken.
-
Rasp de citroenschil (zeste) boven de pan, pers daarna het sap uit en voeg toe aan de groenten.
-
Roer de Boursin Cuisine door de pan en voeg een pollepel pastawater toe. Meng tot een romige saus. Voeg indien nodig extra water toe voor de juiste dikte. Breng op smaak met peper, zout en chiliflakes.
-
Giet de pasta af en meng onder de saus.
-
Werk af met verse basilicum voor een frisse toets.
Serveer in een mooie handgemaakte kom of pasta bowl en je hebt instant lente aan tafel. Een glas witte wijn erbij, zon op je gezicht… en genieten maar.
Onze kommen en schalen zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt in ons atelier in Zandhoven. Ze geven zelfs het eenvoudigste gerecht een stijlvolle, warme uitstraling.
Liefs,
Jolien & Maryline